Doelgroep dementie


Op onze dagbesteding focussen wij ons op wat er allemaal nog wel mogelijk is

Wij ondersteunen jou in de zware taak als mantelzorger, omdat niemand alles alleen kan…

Ik, Jasper, sta samen met mijn moeder klaar om jouw dagtaak te verlichten. Omdat wij weten dat je het al zwaar genoeg hebt. Niet alleen met de verzorging van je geliefde maar ook met het verwerken van de pijn die het meebrengt dat jouw geliefde zichzelf kwijt is.

Daarom bieden wij op onze dagbesteding alle ruimte aan onze bezoekers om zich te focussen op wat wel mogelijk is in plaats van te blijven hangen in wat niet meer kan. Zo hebben we buiten ontzettend veel ruimte, dieren en leuke klusjes waar we lekker mee aan de slag kunnen gaan. Geen buiten mens? Dat is geen probleem, ook binnen hebben we veel mogelijkheden. Zo poolen we of spelen we graag met z’n allen een spelletje.

Wij bieden met liefde alle ruimte om een persoonlijke invulling te geven aan de dagbesteding, omdat ieder mens anders is.

Wil je graag meer weten over onze dagbesteding? Lees dan verder!

Loslaten is anders leren vasthouden

Dementie is voor iedereen anders

Maar we hebben allemaal toch enkele dingen gemeen. Het enige wat we kunnen doen is het accepteren van de ziekte en geluk vinden in kleine dingen. 

Verder verloopt dementie voor iedereen anders en ook mantelzorgers beleven het elk op hun eigen manier. Daarom vinden wij het zo belangrijk om de ruimte te bieden zodat de bezoeker zelf zijn eigen wensen en interesses kan volgen bij ons op de dagbesteding. Zodat iedereen zijn eigen dingetjes kan doen waar zei zelf gelukkig van worden.

Zo is een van onze bezoekers helemaal dol op poolen. We hebben nog nooit zo vaak in ons leven gepoold en dat blijven we doen met alle plezier!

We genieten met zijn allen van het moment dat we nu mogen en kunnen beleven.

Herken jij jezelf in deze visie en wil je graag kennis komen maken? Dat kan, neem dan contact met ons op. Wij staan voor jullie klaar.

De dagbesteding bij ons is echt iets voor jullie als…

{

Jij als mantelzorger niet meer aan rust toe komt terwijl je daar echt zo erg aan toe bent. Even tijd om op te laden waardoor je weer meer geduld en begrip kan opbrengen. Je komt weer nader tot je dementerende ouder of partner.

{

Je het eng vindt om jouw dementerende ouder of partner zomaar ergens achter te laten. Je bent op zoek naar een fijne en veilige plek waar jullie beiden met een goed gevoel naartoe gaan.

{

Je dementerende ouder of partner is nog te fit is om stil te zitten. Hij is graag bezig en in beweging en dat gun je ze ook. Ruimte om zichzelf te ontplooien.

{

Jullie liever bezig zijn met alles wat nog wel kan en lukt, in plaats van wat niet meer kan. En dat is het allerbeste en het allermooiste wat je kunt bieden.

Hoe anderen onze dagbesteding hebben ervaren…

Mijn man ging was heel erg gelukkig bij Ecopoll. Eerst ging hij letterlijk dood van verveling. Maar toen we via het verpleegtehuis bij Ecopoll kwamen, bloeide hij helemaal op.

Ze zijn bij Ecopoll heel erg vriendelijk. De zorg is op maat en flexibel. Ze hebben een ontzettend breed activiteiten aanbod, zowel actief als passief en binnen- en buitenactiviteiten. Zo is er voor ieder wat wils.

Onze locatie

Op onze mooie locatie gelegen in het buitengebied van Geffen hebben wij alle ruimte. De locatie is ideaal om tot rust te komen en de frisse buitenlucht in te ademen. Zo kom niet alleen jij als mantelzorger, maar ook onze bezoekers die hier bij ons hun dagbesteding invullen, echt helemaal tot rust.

Iedereen heeft soms wat rust en tijd voor zichzelf nodig.

Wij zijn te vinden aan de Leiweg 7 te Geffen.

Contact opnemen

Ben jij al overtuigd en wil je meteen kennis komen maken? Of heb je een vraag en wil je graag contact opnemen? Dat kan! Vul dan meteen het contactformulier in en we komen zo snel mogelijk bij jullie terug!

Wij kijken er naar uit om met jou in contact te komen en te onderzoeken wat wij voor jou kunnen betekenen.

Heb je een vraag? Neem dan ook een kijkje bij de veelgestelde vragen. Wie weet staat jouw vraag ertussen.

5 + 9 =

Veelgevraagde vragen

Hoe kom ik op de dagbesteding bij Ecopoll?

U kunt contact met ons opnemen en samen kijken we welke stappen u moet doorlopen om ervoor te zorgen dat u bij ons op de dagbesteding kan komen. Wij geven advies en kunnen u ondersteunen bij het aanvragen van een WMO of WLZ-indicatie.

Kan ik een dag mee komen lopen?

Ja dat kan. Als u nog aan het oriënteren bent kunt u met ons een afspraak maken om kennis te maken. Na het gesprek kunnen we een afspraak inplannen zodat u een ochtend, middag of de hele dag kunt oriënteren wat wij doen binnen onze dagbesteding en of het past bij uw verwachtingen. Ook als u nog geen indicatie heeft kunt u bij ons komen voor een kennismakingsgesprek en meeloopdag.

Ik heb een WLZ-indicatie kan ik bij jullie ook op de dagbesteding komen?

Ja dat kan zeker. Wij hebben een overeenkomst met Sint Jozefoord die gevestigd is in Nuland. Wanneer u met een WLZ-indicatie bij ons wilt komen dan gaat een gedeelte van de indicatie naar Sint Jozefoord. De facturatie loopt dan via hen. Wij helpen u hierbij hoe u dit kunt regelen.

Ik heb een PGB kan ik ook bij jullie op de dagbesteding komen?

Ja, ook mensen met een PGB kunnen bij ons op de dagbesteding komen. Wij ondersteunen u met het invullen van de formulieren.

Wat zijn de tarieven als ik met een PGB-indicatie bij jullie op de dagbesteding wil komen?

De tarieven wijzigen elk jaar. Wij willen u dan vragen om contact met ons op te nemen. Wij zullen u dan de tarievenlijst doorsturen.

Zit vervoer bij de dagbesteding inbegrepen?

Vervoer van en naar de dagbesteding kan vanuit de organisatie geregeld worden. Samen kijken wij met u waar de mogelijkheden zijn. Bij een WMO-indicatie zit vervoer inbegrepen. In alle andere gevallen brengen wij de vervoerskosten inrekening. Vraag onze tarievenlijst op om te zien welke kosten er voor u gelden.

Welke dagen en hoeveel dagen kan ik naar de dagbesteding komen?

Momenteel zijn wij open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Wanneer u wilt komen kunt het beste afstemmen met ons. U kunt voor een hele dag kiezen of voor een dagdeel.

Ik wil stoppen met de dagbesteding, wat nu?

Mocht u willen stoppen met de dagbesteding geef dit aan ons door. Wij helpen u hierbij en zorgen ervoor dat de zorg netjes wordt afgesloten. Wilt u over naar een andere dagbesteding, dan kunnen wij samen met u kijken wat mogelijk bij u zou passen. Wij vragen u dan wel om ook schriftelijk bij ons in te dienen per wanneer u dan wilt stoppen.

Is er een cliëntenraad?

Ja er is een cliëntenraad waar u als cliënt of mantelzorger kunt deelnemen. U kunt dan de belangen van andere cliënten behartigen en wordt er om advies gevraagd. Wilt u zich hiervoor aanmelden dat kan, neem dan contact met ons op en wij zorgen ervoor dat u meer informatie krijgt.