Zorgimkerij Ecopoll

Zorgimkerij Ecopoll biedt voor mensen die een vorm van dagbesteding zoeken een unieke en veilige plek om verschillende activiteiten te doen. De dagbesteding gebeurt in en rond het Bijenteeltmuseum en op de imkerij rondom hun woonhuis waar honingbijen, kippen, konijnen, pauwen, mini-ezels, koeien en honden aanwezig zijn.

Een groot deel omvat de tuin, ook is er een mooie groentetuin waar men diverse werkzaamheden kan doen afhankelijk van interesse en mogelijkheden. De werkzaamheden buiten zijn deels afhankelijk van weersomstandigheden en jaargetijde.

Op het terrein kan men zich vrij bewegen, dus ook om even afgezonderd van de groep te lopen of ergens te zitten zijn volop mogelijkheden. Behoudens werkzaamheden is er met grote regelmaat ook gelegenheid om via gezelschapsspellen of bezoek aan een bezienswaardigheid, zoals bijvoorbeeld een museumboerderij, De Tuinen van Appeltern etc. om ook op een andere wijze actief te zijn.

Er zijn verschillende binnen activiteiten, onder andere raampjes voor de bijenkasten in elkaar zetten, draad daarin spannen en kunstraat erop maken. Snoepzakjes vullen en etiketteren, honingpotjes etiketteren, helpen bij de bediening in de winkel en het terras van het bijenmuseum. Daarnaast kan men bijvoorbeeld ook bijenhotels maken of vogelhuisjes maken, tekenen, schilderen of kan men met eigen ideeën komen die we vervolgens proberen uit te werken.

Buitenactiviteiten zijn bijvoorbeeld het verzorgen en voeren van de dieren. Met de ezels wandelen, boodschappen doen, tuin schoffelen, groenten planten of oogsten etc. Er zijn talloze mogelijkheden en betrekken u ook graag bij het bedenken van activiteiten die u graag doet. We houden zoveel mogelijk rekening met de mogelijkheden van onze cliënten en zoeken naar passende oplossingen.

Zowel mensen met een indicatie van de gemeente (WMO) als mensen met een PGB hebben hier de mogelijkheid om te komen voor dagbesteding.