Over ons

Thea Schuurmans

In 1985 ben ik getrouwd met Robert Schuurmans hebben we twee dochters en een zoon. In c.a. 1998 is Robert begonnen met het houden van bijen waarna ik hem in heb gevolgd en interesse kreeg in het bijenhouden. Robert heeft mij aangestoken met het bijenvirus en 2007 hebben we samen imkerij Ecopoll opgericht.

Naast het houden van bijen vind ik het leuk om te werken met mensen. Door het opzetten van de dagbesteding wil ik meer betekenen voor de medemens. In mijn directe omgeving heb ik te maken gehad met iemand die dementie had en weet ik hoe belangrijk en hoe zwaar mantelzorger kan zijn. Ik vind het dan ook belangrijk dat de cliënten die bij ons komen een goede dag hebben maar ook de mantelzorger tot rust kan komen.

Tot de dag van vandaag begeleid ik mensen met plezier en help ik waar het nodig is. In mijn studie tijd heb de mbo opleiding afgerond en tot mijn eerste zwangerschap gewerkt in het verzorgingstehuis. Samen met Jasper werk ik nu voor de zorgimkerij waar ik voornamelijk contactpersoon ben voor de cliënten en naasten.

Jasper Schuurmans

Mijn zorgachtergrond en ervaringen die ik heb opgebouwd zijn begonnen toen ik 15 jaar oud was. Na dat ik vanaf praktijkonderwijs mbo 1 ging volgen heb ik altijd in de zorg gezeten. Ik heb mezelf dan ook opgewerkt tot verpleegkundige.

Zorgimkerij Ecopoll is opgezet met mensen die een zorgachtergrond hebben en ervaringen hebben. Met deze ervaringen en kennissen is het bedrijf tot stand gekomen. Ik zorg ervoor dat alles aan de achterkant, van kwaliteit tot financiering wordt verzorgd. Aan de voorkant zorg ik ervoor dat de medewerkers het werk goed kunnen uitvoeren en zorg ik voor alle processen die nodig zijn om tot een succes te laten komen.

Naast mijn zorgachtergrond en taken binnen Zorgimkerij Ecopoll, vind ik het ook leuk om activiteiten te doen die te maken hebben met sport. Ik vind het leuk om te gaan mountainbike of te gaan zwemmen. Graag maak ik ook verre reizen naar het buitenland en bevind ik me dan ook het liefst in de natuur. Samen met mijn vriendin woon ik in Geffen waar wij ons ook nog vol bezig houden met onze studie. Het combineren van zorgimkerij en studeren vraagt dan ook wel wat tijd en geduld. Het werken met mensen heeft mij dan ook altijd getrokken en vind het tot op de dag van vandaag, het mooist wat ik kan doen.

Zorgen moet je doen, niet maken!

Ecopoll

In 2017 is Zorgimkerij Ecopoll opgericht door Thea en Jasper Schuurmans. Zorgimkerij Ecopoll biedt dagbesteding voor ieder die opzoek is naar een veilige en fijne plek om activiteiten te doen waar veel ruimte en natuur is. De activiteiten variëren van dieren verzorgen tot huiselijke binnen activiteiten. Alle activiteiten vinden plaats in en rondom het huis en bijenmuseum.

Ecopoll is vooral bezig om mensen dichterbij de bijen en natuur te brengen. De mogelijkheid die we hiermee creëren is dat we mensen die dit niet meer zelfstandig kunnen doen en toch graag in de natuur zijn een mooie en zinvolle dagbesteding kunnen geven in een veilige omgeving met passende begeleiding. De beweegruimte is circa 3 hectare groot waar ook onze activiteiten plaatsvinden. Cliënten kunnen hier vrij bewegen en bijna nergens van het terrein af. Dat geeft ze ook minder het gevoel opgesloten te zitten, terwijl ze toch onder toezicht de ruimte krijgen.

Het bijenmuseum is ingericht van historische spullen die het imkeren zoals vroeger werd gedaan laat zien tot en met nu. De naam Zorgimkerij Ecopoll is te danken aan imkerij Ecopoll. In 2007 is imkerij Ecopoll opgericht. Ecopoll is een familiebedrijf wat fruittelers van bijen voorziet en bijenproducten verkoopt.t verzorgingstehuis. Samen met Jasper werk ik nu voor de zorgimkerij waar ik voornamelijk contactpersoon ben voor de cliënten en naasten.

Contact opnemen?

Heb je een vraag of wil je graag contact opnemen? Dat kan! Vul dan het contactformulier in.

Wij kijken er naar uit om met jou in contact te komen.

4 + 13 =