Over Ons

Imkerij Ecopoll is de grondlegger van Zorgimkerij Ecopoll. Imkerij Ecopoll is een familiebedrijf dat in 2007 is opgericht. Ecopoll is in de loop der jaren gegroeid tot een van de grootste bijen leveranciers voor fruittelers en heeft een uitbereid aanbod in honing en bijen producten.

Sinds 3 juni 2013 heeft Imkerij Ecopoll een bijenteeltmuseum. Het museum heeft een drietal oude collecties overgenomen van musea die in Nederland eerder zijn gestopt. De aanwezige stukken dateren van het jaar 1600 tot 2017. In het museum worden lezingen, rondleidingen, workshops, cursussen en familie-uitjes georganiseerd. Het museum bevindt zich langs de wandel-/ fietsroute het Ivo van Dintherpad waar veel fietsers en wandelaars het museum passeren en met regelmaat gebruik maken van het terras gedeelte en museum.

In november 2016 is het idee ontstaan om een zorgimkerij op te richten. Waarin cliënten zich in en rondom de natuur kunnen begeven en vrij kunnen rondlopen. Ecopoll is vooral bezig om mensen dichterbij de bijen en natuur te brengen. De mogelijkheid die we hiermee creëren is dat we mensen die dit niet meer zelfstandig kunnen doen en toch graag in de natuur zijn een mooie en zinvolle dagbesteding kunnen geven in een veilige omgeving met passende begeleiding.

De beweegruimte is circa 3 hectare groot waar ook onze activiteiten plaatsvinden. Cliënten kunnen hier vrij bewegen en bijna nergens van het terrein af. Dat geeft ze ook minder het gevoel opgesloten te zitten, terwijl ze toch onder toezicht de ruimte krijgen.

In een speciaal daarvoor ingericht ruimte kunnen de cliënten lunchen en rusten. In een andere ruimte wordt momenteel gewerkt aan een werkplaats waar verschillende activiteiten kunnen worden uitgevoerd en waar we ook een aantal binnen activiteiten kunnen organiseren.