De dagbesteding

We hebben veel mogelijkheden aan activiteiten, we hebben buiten veel ruimte waar u voor dieren kunt zorgen of kunt tuinieren. Ook kunt u fijn buiten op het terras zitten.

Ook binnen hebben we veel mogelijkheden, van biljarten tot mozaïeken of koken, regelmatig hebben we een groepsactiviteit zoals bingo en zijn sommige activiteiten aan een seizoen of feest gebonden. 

Wij hanteren geen vast dagprogramma, maar geven gasten de ruimte om zelf activiteiten te kiezen die de gasten ook leuk vinden om te doen, hierdoor creëren we ruimte en rust. De medewerkers ondersteunen daarbij en begeleiden hier in. Ondanks dat er geen vast dagprogramma is, hanteren we wel een dagstructuur, zo zijn er op vaste tijden een moment voor koffie of lunch. De lunch wordt ook door ons verzorgt en ook dat wordt verweven in een activiteit. Zo wordt er bij de lunch iets extra’s gemaakt zoals soep, pasteitje of net wat door onze gasten wordt aangedragen. 

Voor de gasten is het ook mogelijk om met een rolstoel naar de dagbesteding te komen. De faciliteiten zijn daar op ingericht en zo nodig wordt u ondersteunt wanneer dat u wens is.

Naast verschillende activiteiten op de dagbesteding, zorgen we ook regelmatig voor uitstapjes in de regio. Hierbij kun je denken aan de tuinen van Appeltern, glasblazerij of met z’n alle naar het terras.

Wij vinden kwaliteit van zorg erg belangrijk. Daarom werken we naast vrijwilligers en stagiaires ook met gediplomeerd personeel die u begeleiden en ondersteunen gedurende de dag. En laten we jaarlijks de kwaliteit van onze zorg toetsen.  

 

Uw dagbesteding, onze zorg!

De mogelijkheden

Wij bieden dagbesteding vanuit WLZ, WMO en PGB. Daarnaast is het ook mogelijk om de dagbesteding zelf te bekostigen wanneer dit de wens is. Naast de financiële vormen vinden wij het belangrijk om flexibel te zijn. Flexibiliteit zorgt voor mogelijkheden en perspectief. Iedereen kan haar of zijn wensen uitspreken en wij zullen hier zo goed mogelijk op aansluiten. 

Dagdelen
Wij werken met dagdelen hierdoor is het mogelijk om ook halve dagen te komen. Indien u vanwege conditie of dagstructuur niet eerder op de dagbesteding kunt komen, kunt u ook in de ochtend of in de middag komen.  Wij zijn van maandag tot en met vrijdag open van 10:00 tot 16:00 uur. een ochtenddeel is van 10:00 -13:00 uur en een middagdeel is van 13:00 – 16:00 uur.  Indien u wenst om mee te lunchen tijdens het eerste of tweede dagdeel, ook dat is mogelijk. 

Vervoer
Wij bieden vervoer aan voor iedereen die geen vervoer heeft van of naar de dagbesteding. Bij zowel de WMO indicatie als WLZ indicatie zitten de kosten voor het vervoer erbij in begrepen. Onze gasten worden tussen 9:00 en 10:00 uur in de ochtend worden opgehaald en tussen 16:00 en 17:00 thuis gebracht.