Veelgestelde vragen

Hoe kom ik op de dagbesteding bij Ecopoll?

Je kunt contact met ons opnemen en samen kijken we welke stappen je moet doorlopen om ervoor te zorgen dat je bij ons op de dagbesteding kan komen. Wij geven advies en kunnen je ondersteunen bij het aanvragen van een WMO of WLZ-indicatie.

Kan ik een dag mee komen lopen?

Ja dat kan. Als je nog aan het oriënteren bent kunt je met ons een afspraak maken om kennis te maken. Na het gesprek kunnen we een afspraak inplannen zodat je een ochtend, middag of de hele dag kunt oriënteren wat wij doen binnen onze dagbesteding en of het past bij jouw verwachtingen. Ook als je nog geen indicatie heeft kun je bij ons komen voor een kennismakingsgesprek en meeloopdag.

Ik heb een WLZ-indicatie kan ik bij jullie ook op de dagbesteding komen?

Ja dat kan zeker. Wij hebben een overeenkomst met Sint Jozefoord die gevestigd is in Nuland. Wanneer je met een WLZ-indicatie bij ons wilt komen dan gaat een gedeelte van de indicatie naar Sint Jozefoord. De facturatie loopt dan via hen. Wij helpen je graag hierbij hoe je dit kunt regelen.

Ik heb een PGB kan ik ook bij jullie op de dagbesteding komen?

Ja, ook mensen met een PGB kunnen bij ons op de dagbesteding komen. Wij ondersteunen je bij het invullen van de formulieren.

Wat zijn de tarieven als ik met een PGB-indicatie bij jullie op de dagbesteding wil komen?

De tarieven wijzigen elk jaar. Wij willen je dan ook vragen om contact met ons op te nemen. Wij zullen dan de tarieven met je doornemen.

Zit vervoer bij de dagbesteding inbegrepen?

Vervoer van en naar de dagbesteding kan vanuit de organisatie geregeld worden. Samen kijken we naar de mogelijkheden. Bij een WMO-indicatie zit vervoer inbegrepen. In alle andere gevallen brengen wij de vervoerskosten inrekening.

Welke dagen en hoeveel dagen kan ik naar de dagbesteding komen?

Momenteel zijn wij open van maandag t/m vrijdag. Wanneer je wilt komen staat je vrij om gewoon binnen te lopen of om een afspraak te maken. Er is de mogelijkheid dat je ook voor een halve dag naar de dagbesteding komt.

Ik wil stoppen met de dagbesteding, wat nu?

Mocht je willen stoppen met de dagbesteding geef dit aan ons door. Wij helpen je hierbij en zorgen ervoor dat de zorg netjes wordt afgesloten. Wil je over naar een andere dagbesteding, dan kunnen wij samen met je kijken wat mogelijk bij je zou passen. Wij vragen je dan wel om ook schriftelijk bij ons in te dienen per wanneer u dan wilt stoppen.

Is er een cliëntenraad?

Ja er is een cliëntenraad waar je als cliënt of mantelzorger kunt deelnemen. Je kunt dan de belangen van andere cliënten behartigen en wordt er om advies gevraagd. Wil je, je hiervoor aanmelden? Dat kan, neem dan contact met ons op en wij zorgen ervoor dat je meer informatie krijgt.

Heb je een andere vraag?